Stilizovani viktorijanski laptop

Diskusije o racunarima i internetu, pomoc, tutoriali, etc...

Stilizovani viktorijanski laptop

Postby maricelo on Tue 08. Apr 2008. 12:46 pm

Veliki broj proizvoda vas privlači, kako naprednim funkcijama tako i inovativnim izgledom, da ih pazarite. Pred sve jačim konfiguracijama i sve idealnijim formama, ni oni sa najistančanijim željama ne mogu ostati ravnodušni. Evo jedne kontre futurizmu, ali nikako manje vredne. Čak, naprotiv.
Image

Zastanete pogledom par sekundi i upitate sebe da li je to zaišta ono što mislite. Prva reakcija je da je to drvena kutija visokog sjaja, koja pomalo podseća na muzičke kutije. Unutar kutije se nalazi Hewlett-Packardov laptop Stempunked ZT 1000 sa dva operativna sistema: Windows XP i Ubuntu Linux.

Mašinu pokreće 1,9 Ghz Pentium 4-M procesor, 512 RAM-a, ATI Mobility Radeon 17500 grafička kartica sa 32 megabajta VRAM, hard disk kapaciteta 40 gigabajta, CD-RW/DVD combo drajv. Ekran je dijagonale od 15 inča.

Image

Laptop je prepun rustučnih detalja, pre svega zlatnim mehanizmom časovnika sa bezbroj zupčanika, kojeg prekriva staklo. Oznake na tastaturi i slova su ugravirane u mesingane podloge – autentični antički izgled. Podloga je kožna, a ram boje zlata, takođe mesingani, zatvara pravougaonu formu. Tu je i Wirelles network karica, koja će vam omogućiti bežničnu koneciju i korišćenje Interneta kada za to postoje uslovi.

Image

Okretanjem pravog satnog ključa, laptop će se upaliti, dok se DVD-ROM otvara uz pomoć malog dugmeta sa bočne strane. F-rupa, detalj koji je izveden sa muzičkih instrumenata, predstavlja stilizovani duborez u funkciji zvučnika, a sam otvor je prekriven originalnim crnim platnom. Tri bela kamenčića, koja zaista sijaju, imaju svoju funkciju i ne služe samo u dekorativne svrhe.

Image

Dodat je i držač olovke (pera) koji se nalazi sa standardnom D-Link WiFi karticom. Sam autor navodi kao dodatne ideje mogućnost izrade male drvene olovke kao dodatak uz Touch Pad.

Image

Steampunked ZT 1000 Laptop zaista predstavlja delo za ljubitelje rustičnih, detaljnih i precizno izrađenih elemenata u tehnologiji, kojih zaista nema mnogo ove vrste. Primetan je i uviđaj tendencije da upotrebom prirodnih materijala izbegnemo hladnoću koju tehnogolija ponekad donosi.

Eto malo da osvjezim tremu, iskreno nikada ne bih dao pare za ovako sranje, al et ipak je zanimljivo :P :P :P :P
maricelo

Re: Stilizovani viktorijanski laptop

Postby Mrvica on Wed 09. Apr 2008. 9:41 am

Moćno izgleda... da imam pare kupio bih ga da se "hvalim sa njime"... a pošto sigurno košta bog te pita kol'ko, radije bih uzeo neki normalan laptop, jer se može naći mnogo bolji za iste pare.
(\__/)
(='.'=) This is Bunny. Copy and paste Bunny into
(")_(") your signature to help him gain world domination.
Mrvica
Ima me svugdje

Postby 965 on Thu 10. Apr 2008. 9:20 pm

veoma mocno,ali i kad bi imao para nebi ga uzeo...mislim nekako je mocno za pogledat ali glupo za koristit..mislim malo bi smetali oni šerafi ili sta vec :dash2:
http://maoca.myminicity.com ----molim vas kliknite na link
965
Ima me svugdje

Postby Sale on Thu 10. Apr 2008. 9:45 pm

Izgleda 'drugacije' i na prvi pogled simpaticno ali vjerujem da je nepraktican maksimalno.
A kada bih vec kupovao tako neki ekskluzivan laptop sigurno bih prije izabrao neki Alienware pre ovoga...
MrdniSe.com Tata :D
Sale
Site Admin

Postby zamisli on Thu 10. Apr 2008. 10:10 pm

MA ne bih ni feninga dala za ovo sranje....Sta ce mi keve ti??? :?
Image
zamisli
Ima me svugdje

Postby Aleksandar on Sun 04. May 2008. 12:23 pm

Onaj ko ima para bi ovo definitivno uzeo i nemojte lupati gluposti. Da imam milione zasto sebi ne bi uzeo nesto staromodno a na drugu stranu moderno...
@zamisli - S ozbirom da si zensko i da kao i 99% drugih otvaras 2 site-a dnevno, pored toga msn i mirc, i ja se pitam sta ce tebi racunar uopste...
Every great advance in natural knowledge has involved the absolute rejection of authority.
Thomas Huxley
Aleksandar
Samo da pitam

Return to Racunari i internet