ADSL protiv Wireless

Diskusije o racunarima i internetu, pomoc, tutoriali, etc...

ADSL protiv Wireless

Postby 965 on Fri 04. Jul 2008. 5:17 pm

Eh evo teme sta je bolje adsl ili bezicni inernet...molim obrazlozenja i ostalo
Neki kazu da adsl sa ogranicenjem nije za nista dobro,narocito sto se tice youtuba..jer mozes pogledat 20 videa u mjesecu i puce 1 giga...dok opet drugi kazu da bezcni nisu sigurni i da konekcija i provideri padaju ko kruske..sta je bolje i sta sebi da uzmem?
http://maoca.myminicity.com ----molim vas kliknite na link
965
Ima me svugdje

Re: ADSL protiv Wireless

Postby Mrvica on Fri 04. Jul 2008. 5:23 pm

zavisi šta ti treba... istina (ja imam wireless) je dakonekcija puca često i da se nekada bodim da otvorim google, ali imam neograničeni protok, pa je bolji od adsl-a. po danu i nije baš nešto wireless, ali je zato po noći fenomenalan! radi sve bez problema. imaš u brčkom sweasat i zonu kao provajdere za wireless. sweasat: 128kpb/s flat za 15km mjesečno. zona: 384kpb/s 8gb protoka za 20 km, pa ti sad vidi.
(\__/)
(='.'=) This is Bunny. Copy and paste Bunny into
(")_(") your signature to help him gain world domination.
Mrvica
Ima me svugdje

Postby Sale on Sun 06. Jul 2008. 11:47 am

Imam prijatelja koji radi u SweaSat-u i imam prijatelja koji je 'diler' da tako kazem za Zona.ba

Ako cemo iskreno, ADSL se ne moze porediti ni sa jednim Wireless sistemom sem mozda wi-max koji kod nas nije jos zazivio niti ce.

Prednost ADSL-a je sto je veza konstantna, ako ti je protok 256/64kbps ti ces taj protok imati i kada je opterecenje na mrezi maksimalno i kada je minimalno, dok recimo kod WiFi (wireless) ukoliko je opterecenje na tvom AP-u veliko tebi se smanjuje protok tj. veza pocinje da se gusi, ako se AP (access point) preoptereti on se restartuje tako da nekih sat vremena nece raditi net u najboljem slucaju ako su serviseri jako brzi ako nisu onda zna da potraje i po nekoliko sati...

Takodje WiFi jako cesto ako je nevrijeme zna da 'izgubi' signal, tako da recimo ako je napolju nevrijeme ili magla, ti imas za 20% slabiji signal i samim time slabiji protok dok je kod ADSL-a sve konstantno.

Da ne tupim dalje sa dokazima za i protiv, ADSL je sigurno mnogo mnogo bolji od WiFi barem kad je Brcko u pitanju.

Samim time sto sam imao WiFi godinu i vise i bio na SweaSat i na Zona.ba pa se prebacio na ADSL i sada ADSL imam skoro godinu i po, slobodno mogu reci da je ADSL bolji, brzi i stabilniji.

WiFi mozda jeste jeftiniji ali ako pogledam npr da dok sam koristio WiFi, u toku mjesec dana internet 'pukne' barem 10ak puta i to prekidi po najmanje sat vremena, a da ne pricam o svakodnevnim prekidima koje obicni korisnici smatraju da je problem do njih pa kao probat cu kasnije... sto znaci da je Wireless godisnje pucao barem 100x a ADSL imam godinu i po, i samo jednom je pukao...

I na kraju, suma sumarum... moj glas definitivno ide za ADSL, mozda jeste malo cijena veca ali sigurnost i kvalitet su na prvom mjestu :)
MrdniSe.com Tata :D
Sale
Site Admin

Postby 965 on Sun 06. Jul 2008. 2:05 pm

da ali samo sto se tice ogranicenja downloada...ja planiram sebi uzeti paket sa 2 gige downloada mjesecno...samo neki kazu da to nije dovoljno..kao sabira se download sa "uploudom"(ne znam napisat upload kak treba stas)...i pukne ti giga za 4-5 dana...jeli to sada istina ili samo glasine? :yes:
965
Ima me svugdje

Postby papapanika on Sun 06. Jul 2008. 8:21 pm

pa to ti je do provajdera, ne mozes tako porediti dsl i wl...
papapanika
Tu sam

Postby Sale on Tue 08. Jul 2008. 1:55 pm

Pa citaj sta ti pise u paketu...

Ako stave bandwith to ti je onda download + upload

Ako stave download onda je samo download...

Mada ne vidim sta to iko od vas ima toliko da uploaduje da potrosi vise od 200mb na upload...
Sale
Site Admin

Postby Gago on Tue 22. Jul 2008. 6:22 pm

ADSL je dosta brzi ... ali razlika se primeti samo na youtubu ... ostalo je skoro pa isto ...!Koristim Swea-Sat i predajnik sa Bosninog solitera vidim dok sam za kompom tako da mi je veza uvek 100% i reetko kada puca ...!A sto se tice ogranicenja ... to je velika prednost wirelessa-a ... mada ko ima para za net..."adsl - neogranicen downloud" -nista bolje kod nas!Et :)
Gago
Tek dosao

Postby Krule on Tue 22. Jul 2008. 10:29 pm

ja sam imao adsl paket od 3 gigabata... prva dva meseca, ok, ali posle svaki put sve vise prekoracim ogranicenje.
Cinjenica, kako sve ucestalije koristim internet, tako imam vecu potrebu za njim... sada imam neograniceni, i dnevno skinem po 2 gigabata... a to bezicni ne moze.... definitivno adsl
A hundrer days have made me older
Since the last time that I saw your pretty face
A thousand lies have made me colder
And I don't think I can look at this the same
But all the miles that separate
They disappear now when I'm dreaming of your face.....:(
Krule
Tek Propricao

Postby Sale on Wed 23. Jul 2008. 12:28 am

Jos od 1. svi paketi su Flat... znaci ADSL ownz... :)
Sale
Site Admin

Postby 965 on Wed 23. Jul 2008. 1:06 pm

ja to je mocno..koliko ce samo kostati mjesecno...ja samo cuo da se cijene krecu izmedju 25 i 30 Km mjesecno

sorry nisam vidio drugu temu..ej kako se izbrisu postovi?
965
Ima me svugdje

Postby Lauda on Mon 09. Mar 2009. 9:13 pm

Ja sam zadovoljan sa svojim internetom.

WiFi 512/192 ZONA.ba

Speedtest.net
Image
Lauda
Tek dosao

Return to Racunari i internet